fbpx

Grafisk formgivare goes hantverkare. Makramé, slöjd och DIY-tips 

Makramé – kärlek vid första knuten

Jag knöt makramé första gången 2019 och sedan slutade jag aldrig. Mina första bonader gjorde jag vid klädhängaren i hallen med hjälp av knutillustrationer i en bok. Sedan har learning by doing varit min melodi och idag knyter jag i princip allt på fri hand och gör egna mönster.

En medfödd kärlek till trä

Grejen med att jag älskar naturen och trä av alla de slag gifter sig väldigt bra med makramén. De flesta vägg bonader och dekorationer startar ju på en vacker pinne av fallträ. Andra pinnar och träbitar jag hittar täljer jag gärna skedar, slevar och figurerer av.

Älskade akvarell

Sist men absolut inte minst; akvarellerna. Illustrationerna är nog ändå de som funnits längst i mitt liv, även om de kanske inte alltid har den största platsen utåt. Men fortfarande sitter jag då och då försjunken i min lilla värld av blommor och akvareller. Och några av motiven hamnar som prints här i butiken.

 

Den långa historien

Till vardags arbetar jag som grafisk designer och digital marknadsförare, utbildad till projektledare inom media. Jag har ett yrke som är både kreativt och kul, men även tekniskt och ganska krävande. Så att få måla och hantverka på fritiden är både roligt och avslappnande. Då får kreativiteten flöda fritt och som bonus kommer jag från skrivbordet.

Inspirationen till mina hantverk kommer ofta från naturen och platser jag varit på. Jag älskar att vara i skogen, och det är också därifrån mycket av mitt material kommer i form av fallträ.

DIY-tips och workshops

Förutom att att hantverka själv så tycker jag även om att lära ut det jag kan. Ibland skriver jag ihop DIY-tips här på hemsidan och i framtiden (den pandemifria framtiden vill säga) kanske det till och med blir en och annan fysisk workshop!

Att mitt knytande och slöjdande skulle bli en liten deltidsbusiness var väl aldrig riktigt meningen. Men när det hade droppat in några beställningar på både prints och väggbonader via meddelanden på Instagram, så ledde det ena till det andra. Men oavsett vad så är i det i första hand alltid en hobby och något som jag verkligen tycker om att göra.

Noggrant utvalt material

Alla mina hantverk tillverkas helt för hand och alldeles utan stress och press. Och jag överdriver inte ett smack när jag säger att allt material är noga utvalt. Allt trä jag använder är fallvirke, spillvirke eller inhandlat på en lokal brädgård. Mina snören köper jag nästan uteslutande från finska Lankava. De är så bra så att jag köpt in lite extra av dem för att kunna sälja till mina egna kunder.