Om bytessy.se

Therese Berggren - makramé & konstprintsVälkommen till bytessy.se!

Jag som driver bytessy.se heter Therese Berggren och jag har pysslat med design, formgivning och konst av olika slag sedan tonåren.

Här på By Tessy kan du köpa en del av mina måningar och skisser som konstprints och alla skapelser jag gör i makramé, som kan vara allt från väggbonader och amplar till clutches och väskor.

Trä- och metallslöjd är också stora intressen, så kanske dyker det upp ett och annat föremål framöver i butiken som är av hårdare kaliber.

Makramé

Makramé är en knytteknik som jag föll pladask för första gången jag provade den. Jag har aldrig varit någon stjärna på att sticka och virka, men när jag hittade makramén som låter mig arbeta direkt med händerna utan några verktyg, så förstod jag att det var precis det jag saknat.

Nu knyter jag väggbonader, amplar, väskor och massa annat i makramé. Möjligheterna är nästan oändliga och det är terapi för mig att få knyta lite varje dag. Efter att gjort några beställningar från förfrågningar på Instagram så bestämde jag mig för att erbjuda en del av mina hantverk i en egen webshop. Mina makraméhantverk hittar du här ⇒

Måla och skissa

Målat och ritat har jag gjort så länge jag minns, i flera olika tekniker. När jag var yngre var det mycket kolstift och i vuxen ålder har jag mer och mer gått över till svart tusch.

Svart och gråskala var något jag kände mig bekväm med förr och färger skrämde mig lite. Men för en tid sedan så tog jag mig i kragen och började prova mig fram med akvarellerna. Och när det gäller mina favoritmotiv – blommor – så tog akvarellerna mig verkligen till helt nya nivåer.

Idag växlar jag akvarell och fineliners efter humör och är väldigt glad för att jag vidgade mina vyer. Och när jag gör något som jag känner mig riktigt nöjd med kan det hända att det blir en konstprint i webshopen som resultat. Mina konstprints hittar du här ⇒

Grafisk formgivning och fotografering

Till yrket har jag länge arbetat med grafisk formgivning, marknadsföring och webb. Jag är även utbildad fotograf. Att arbeta som grafisk formgivare har varit en självklarhet för mig sedan jag var i 20-årsåldern och sedan dess har det liksom aldrig varit tal om något annat.

Som grafisk formgivare tar jag helst uppdrag inom visual branding och skapar gärna logotyper, grafiska profiler och merchandise. Är du intresserad, eller känner någon som kanske kan vara, av att anlita mig som grafisk formgivare så kan du i stället besöka min andra hemsida thereseberggren.se